ads

Тайните на празничния стил

От офис купони, през официални събирания до подчертано изискани вечери - дните около празниците са изпълнени с партита. А големият въпрос, който стои пред всяка жена, е "Какво да облека?". Разбира се, основната цел е възможно най-стилен външен вид, но удобството също не е за подценяване. Другото, което е особено важно, е тоалетът да е подбран според особеностите на фигурата, така че да подчертава достойнствата и да маскира евентуалните й несъвършенства. Предлагаме ви и идеи и насоки, които значително ще ви улеснят при избора на тоалет за поредното коледно и/или новогодишното парти.

Тайните на празничния стил


Съобразете се с типа на празненството
Какво и къде ще е партито е първото нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате тоалет. По правило официалните събирания изискват дълга рокля, моделите до коляното са подходящи за по-небрежни партита, коктейлните рокли могат да се носят и на двата типа. Цветът също е фактор при формалността на партито. Тъмните цветове са класика в жанра при вечерните облекла, а ярките и принтовете са по-незадължаващи. Неутралните тонове се вписват във всякакви събития, а най-практичната си остава малката черна рокля.

Обърнете внимание и на материята. Дори да харесате много модела и цвета на определен тоалет, ако е от нискокачествена материя, не е добра идея да го купувате. Заслужава си да похарчите малко повече пари за тоалет от коприна, сатен или дантела. Качествената материя винаги прави добро впечатление и дрехите от нея изглеждат в пъти по-стилни. Имайте предвид също така, че разтегливите платове, памукът и плетивата ще подчертаят проблемните зони, които искате да прикриете, тъй като прилепват към тялото.

Подберете цвета на тоалета според тена си
Важно е цветът на тоалета да отива на този на кожата ви, защото в противен случай може да се получи доста неприятен ефект - дори облеклото ви да е ултрашик и да ви стои перфектно. Ако сте мургава, избягвайте прекалено тъмните тонове и особено черното и кафявото. Заложете на облекло в бяло, жълто, зелено или розово. В случай че имате много светла кожа, най-подходящи за вас са ярките тонове - червено, зелено, лилаво, оранжево и така нататък. Стойте далеч от бялото и жълтото. Ако пък кожата ви не е нито светла, нито тъмна, а по средата, ще изглеждате най-добре в неутрални тонове, както и в синьо и бордо.

Облекла, които да избягвате на всяка цена
В никакъв случай не избирайте рокля или пола с дължина до средата на прасеца, защото ще прибавите поне 10 години към възрастта си, а освен това ще скъсите визуално краката си. На всяка цена избягвайте и рокли, които са едновременно тесни, къси, без презрамки и с гол гръб. Всичките тези неща са чудесни поотделно или в комбинация по две, но и четирите заедно са равносилни на ужасна модна катастрофа.

Обърнете внимание на обувките и аксесоарите
Забравете за ботите и ботушите. Допълнете празничния тоалет с максимално изчистени обувки или сандали на висок ток. Помнете правилото, че е позволено да носите чорапи или чорапогащник с отворени обувки, стига в областта на ходилото да няма ръб - на пазара вече лесно се намират такива варианти. Колкото до чантата, най-добре заложете на модел без дръжки с по-скромен размер и в неутрален цвят.

Не прекалявайте с броя на бижутата. Достатъчно е да сложите едно по-атрактивно с голям размер. Ако пък тоалетът ви е с по-сложна кройка и с допълнителни детайли, може изцяло да се лишите от накити, за да не се получи неестетична претрупаност в тоалета.
Тайните на празничния стил Тайните на празничния стил Reviewed by Unknown on 18:32 Rating: 5

Няма коментари:

ads