ads

Зимен шик с барета

Някога задължителен аксесоар на европейските художници, днес баретата е сред най-модерните типове шапки и моментално внася индивидуалност, атрактивност и ретро шик в тоалета. Нещо повече - за настоящия зимен сезон водещите дизайнери я наредиха сред най-хитовите аксесоари, представяйки я в разнообразни цветове, размери и материи.

Барета
Освен модерна и шик баретата е и изключително практична, тъй като може да се носи по различни начини, да се комбинира с почти всякакви облекла и да се побира лесно в джоба или чантата. Въпреки всичко това обаче много жени не се осмеляват да я носят, погрешно смятайки, че няма да им отива. Ако и вие сте от тях, ви предлагаме идеи и съвети, следването на които бързо и без много усилия ще промени това:

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате барета, е стилът ви на обличане. Тя трябва да му подхожда, така че съобразете с него вида й и материала, от който е изработена. По правило класическата френска барета от филц или вълна е най-универсална, тъй като заради минималистичния си вид подхожда на всякакви облекла. Същото важи обаче и за по-обемните плетени модели в неутрални тонове, които имат и леко бохемско излъчване. Ако обаче държите повече на атрактивността, отколкото на практичността, заложете на барета от кадифе или от кожа с косъм.

По отношение на цвета на баретите имате главозамайващо голям избор, но все пак го съобразете с цвета на косата си и на по-голямата част от облеклата си. За максимална практичност заложете на модел в черно, сиво, кафяво или друг неутрален тон. Ако обаче държите на модната индивидуалност, се ориентирайте към по-дързък цвят - червено, лилаво, оранжево, розово и така нататък. Принтовете също са вариант за по-смело настроените по отношение на стила си дами. Първенецът, разбира се, са животинските шарки, особено леопардовите, но точките, каретата и райето също са доста популярни.

За максимално изискан и класен вид подходете традиционно, като съчетаете цвета на баретата с този на обувките, колана и чантата.

Освен баретите в ярък цвят или смел принт доста атрактивни са и тези с декорации - пайети, кристали, капси, блестящи копчета, изкуствени перли и така нататък. Моделите от тази категория са особено подходящи за излизане вечер - като допълнение към елегантна рокля или фина риза. За ежедневния стил пък можете да заложите на барета с пискюл, панделка, цвете и дори котешки ушички. Можете съвсем лесно да декорирате вашата шапка и собственоръчно, като закачите на нея брошка или пък голяма цветна безопасна игла.

Ако баретата ви е по-семпла, спокойно можете да сложите дръзки обеци или колие. И обратното - в случай че тя е обемна, в смел цвят или принт или пък с декорации, не прекалявайте с бижутата и аксесоарите, за да не се получи неестетична претрупаност в тоалета.

Зимен шик с барета


Как да я носите
Не поставяйте баретата на върха на главата си - носете я леко дръпната назад или наклонена настрани. Също така не е добра идея да я придърпвате плътно - нещо, което инстиктивно ще поискате да направите веднага след слагането й. Вместо това я носете леко сплескана и свободна. Играйте си с ъглите, под които я поставяте, за да откриете кой отива най-много на структурата на лицето ви. Ако се опасявате, че баретата може да се свлече, я прикрепете дискретно към косата си от вътрешната страна с няколко тънки фиби.

Може да носите баретата с различни прически. Ако носите косата си пусната свободно, ще постигнете ретро шик излъчване. В случай че искате да я вържете на опашка, тя трябва да е ниска. Същото важи за плитката, която може и да е странична за още по-атрактивно излъчване. Кокът също е вариант, но трябва да е достатъчно висок, за да се побира под баретата, или достатъчно нисък, за да се подава под нея.
Зимен шик с барета Зимен шик с барета Reviewed by Unknown on 16:35 Rating: 5

Няма коментари:

ads